Saga bio

Saga bio Ödeshög drivs av Kulturföreningen Saga. Det krävs inget medlemskap för att besöka bion.

Vår filmprojektor har havererat och vi arbetar på att få dit en ny. Filmerna kommer troligen inte igång igen förrän i april.

Vill du få Nyhetsbrev via mejl? Skicka din mejladress till bio @ sagakulturhus punkt se

 

Visade Filmer

2024-01-28, Hammarskjöld

1 tim 54 min - Från 15 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • inställt
 • drama
 • thriller
-------------
INSTÄLLT
Tyvärr måste vi ställa in visningen av Hammarskjöld. Felet med vår projektor verkar vara allvarligare än att det går att lösa det snabbt. Vi återkommer när projektorn åter är redo.
------------
1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det kalla kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.
Regi: Per Fly
Skådespelare: Mikael Persbrandt, Francis Chouler, Cian Barry, Hakeem Kae-Kazim, Colin Salmon, Sara Soulié, Richard Brake, Thure Lindhardt
Språk: Engelska

2024-01-21, Somliga går med trasiga skor

1 tim 45 min - Barntillåten

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • inställt
 • dokumentär
-------------
INSTÄLLT
Tyvärr måste vi ställa in visningen av Cornelis. Felet med vår projektor verkar vara allvarligare än att det går att lösa det snabbt.
------------
En film om Cornelis Vreeswijk Snart fyrtio år efter sin död är Cornelis Vreeswijk fortfarande en av svensk musiks största ikoner. Den fattige invandrarkillen från Holland blev folkkär när han moderniserade den svenska visan i mitten på 60-talet. Samtidigt kämpade han hela sitt liv med missbruksproblem och ett stormigt privatliv som ofta hamnade på löpsedlarna. Med hjälp av nyupptäckt arkivmaterial tecknar denna dokumentär ett nära porträtt av en artist som in i det sista ville ge röst åt samhällets svaga och trasiga. Kanske för att han, trots sina framgångar, alltid var en av dem.
Regi: Magnus Gertten

2024-01-14, Ett sista race

1 tim 53 min - Barntillåten

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • action
 • komedi
Streetracing-legenden Dennis som levt hela sitt liv på fel sida om lagen har nu bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna ska delta i ett race med sin nya kille Charlie. För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.
Regi: Edward af Sillén
Skådespelare: David Hellenius, Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Johan Glans, Peter Dalle, Johan Ulveson, Ola Forssmed, Sara Soulié, Elsa Öhrn, Malte Gårdinger

Kontrastfilm

2024-01-07, Jesus revolution

2 tim 0 min - Från 11 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • Drama
Den unge Greg Laurie söker efter det som är rätt och sant på helt fel ställen ända tills han möter Lonnie Frisbee, en karismatisk hippie-gatupredikant. Tillsammans med pastor Chuck Smith öppnar de kyrkdörrarna i Smiths tynande församling för en oväntad väckelse av radikal nyfunnen kärlek som TIME Magazine valde att kalla en Jesus Revolution.
Filmen bygger på ett historiskt skeende på 1970-talet, då ett stort antal hippies byter ut droger mot en nyfunnen tro på Jesus. Skeendet börjar i södra Kalifornien, men får senare en världsvid spridning.
Regi: Brent McCorkle, Jon Erwin
Språk: Engelska
Vi visar våra kontrastfilmer i samarbete med

2024-01-07, Bamse och världens minsta äventyr

1 tim 05 min - Barntillåten

Visa mer

Biljettpris: 80 kr

 • Animerat
 • Barn
 • Familj
Nalle-Maja är med familjen på picknick men ingen verkar vilja leka med henne. När hon i ensamhet får i sig XYZ-saft och blir pytteliten tar allt en ny vändning. Ska de andra hitta henne och går det att göra skillnad om man är liten som en myra
Svenska röster: Rolf Lassgård, Johan Glans, Johan Ulvesson

2023-12-03, Höstlöv som faller

1 tim 21 min - Från 11 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • drama
Två ensamma främlingar möts i natten på jakt efter livets första, största och enda kärlek. Men mycket står i vägen för lyckan. Vardagens alla vanliga små och stora hinder förstärks av sådant som alkoholism, borttappade telefonnummer och att inte ens veta varandras namn. Vinnaren av Jurypriset i Cannes 2023 har beskrivits som en varm filt i en kall värld.
Regi: Aki Kaurismäki
Språk: Finska
I rollerna: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Alina Tomnikov, Sakari Kuosmanen

Kontrastfilm

2023-11-26, Miraklet i Gullspång

1 tim 48 min - Barntillåten

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • dokumentär
Ett tecken från Gud får två norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.
Regi: Maria Fredriksson
I rollerna: Olaug Bakkevoll, Kari Klo, May-Elin Storsletten
Vi visar våra kontrastfilmer i samarbete med

2023-11-19, Fritt fall

1 tim 45 min - Från 11 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • drama
VINNARE AV GULDPALMEN 2023!
Regissören Justine Triet har åskådaren i ett fast grepp med en film som rör sig i gränslandet mellan Scener ur ett äktenskap och Hitchcock
Den tyska författaren Sandra, bor sedan ett år tillbaka tillsammans med sin man, Samuel, och deras elvaårige synskadade son i en avlägsen by i de franska alperna. En dag hittas Samuel död i snön utanför deras hus. Polisen ställer sig frågan huruvida det var en olycka, ett mord eller självmord och inom kort är Sandra häktad åtalad för mordet på sin man. Rättegången som följer kommer inte bara lösa upp gåtan kring Samuels död, utan blir en ren och skär dissekering in i parets komplicerade relation.
Regi: Justine Triet
Språk: Franska
I rollerna: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz, Milo Machado Graner, Jehnny Beth, Samuel Theiss

2023-11-12, Avgrunden

1 tim 43 min - Från 15 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • Drama
 • Action
 • Thriller
Hela Kiruna kommer troligen rasa, frågan är inte om utan när.
När ett gruvras inträffar i Kiirunavaragruvan börjar en kapplöpning mot klockan. Säkerhetschefen Frigga (Tuva Novotny) är fast i gruvan och måste ta sig upp för att varna staden och rädda sin familj innan katastrofen är ett faktum.
Regi: Richard Holm
Språk: Svenska
I rollerna: Tuva Novotny, Kardo Razzazi, Peter Franzén, Felicia Maxime, Tintin Poggats Sarri och Edvin Ryding

2023-11-05, Mord i Venedig

1 tim 43 min - Från 15 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • drama
 • crime
Mord i Venedig utspelar sig efter andra världskriget i Venedig. På självaste All helgona afton sker ett skrämmande mysterium, där den berömda detektiven Hercule Poirot råkar befinna sig. Numera pensionerad och i självpåtagen exil i världens mest berömda stad, deltar Poirot motvilligt i en seans i ett förfallet, hemsökt palats. När en av gästerna blir mördad, kastas detektiven in i en ondskefull värld av skuggor och hemligheter.
Regi: Kenneth Branagh
Språk: Engelska
I rollerna: Kenneth Branagh, Jamie Dornan, Michelle Yeoh, Kelly Reilly, Tina Fey, Riccardo Scamarico