Saga bio

Saga bio Ödeshög drivs genom Kulturföreningen Saga. Det krävs inget medlemskap för att besöka Bion.

Vill du få Nyhetsbrev via mejl? Skicka din mejladress till bio @ sagakulturhus punkt se

 

Aktuella Filmer

 • drama

2023-12-03 kl 18:30, Höstlöv som faller

1 tim 21 min

Från 11 år

Två ensamma främlingar möts i natten på jakt efter livets första, största och enda kärlek. Men mycket står i vägen för lyckan. Vardagens alla vanliga små och stora hinder förstärks av sådant som alkoholism, borttappade telefonnummer och att inte ens veta varandras namn. Vinnaren av Jurypriset i Cannes 2023 har beskrivits som en varm filt i en kall värld.
Regi: Aki Kaurismäki
Språk: Finska
I rollerna: Alma Pöysti, Jussi Vatanen, Alina Tomnikov, Sakari Kuosmanen

Biljettpris: 120 kr

Visade Filmer

Kontrastfilm

2023-11-26, Miraklet i Gullspång

1 tim 48 min - Barntillåten

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • dokumentär
Ett tecken från Gud får två norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.
Regi: Maria Fredriksson
I rollerna: Olaug Bakkevoll, Kari Klo, May-Elin Storsletten
Vi visar våra kontrastfilmer i samarbete med

2023-11-19, Fritt fall

1 tim 45 min - Från 11 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • drama
VINNARE AV GULDPALMEN 2023!
Regissören Justine Triet har åskådaren i ett fast grepp med en film som rör sig i gränslandet mellan Scener ur ett äktenskap och Hitchcock
Den tyska författaren Sandra, bor sedan ett år tillbaka tillsammans med sin man, Samuel, och deras elvaårige synskadade son i en avlägsen by i de franska alperna. En dag hittas Samuel död i snön utanför deras hus. Polisen ställer sig frågan huruvida det var en olycka, ett mord eller självmord och inom kort är Sandra häktad åtalad för mordet på sin man. Rättegången som följer kommer inte bara lösa upp gåtan kring Samuels död, utan blir en ren och skär dissekering in i parets komplicerade relation.
Regi: Justine Triet
Språk: Franska
I rollerna: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Antoine Reinartz, Milo Machado Graner, Jehnny Beth, Samuel Theiss

2023-11-12, Avgrunden

1 tim 43 min - Från 15 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • Drama
 • Action
 • Thriller
Hela Kiruna kommer troligen rasa, frågan är inte om utan när.
När ett gruvras inträffar i Kiirunavaragruvan börjar en kapplöpning mot klockan. Säkerhetschefen Frigga (Tuva Novotny) är fast i gruvan och måste ta sig upp för att varna staden och rädda sin familj innan katastrofen är ett faktum.
Regi: Richard Holm
Språk: Svenska
I rollerna: Tuva Novotny, Kardo Razzazi, Peter Franzén, Felicia Maxime, Tintin Poggats Sarri och Edvin Ryding

2023-11-05, Mord i Venedig

1 tim 43 min - Från 15 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • drama
 • crime
Mord i Venedig utspelar sig efter andra världskriget i Venedig. På självaste All helgona afton sker ett skrämmande mysterium, där den berömda detektiven Hercule Poirot råkar befinna sig. Numera pensionerad och i självpåtagen exil i världens mest berömda stad, deltar Poirot motvilligt i en seans i ett förfallet, hemsökt palats. När en av gästerna blir mördad, kastas detektiven in i en ondskefull värld av skuggor och hemligheter.
Regi: Kenneth Branagh
Språk: Engelska
I rollerna: Kenneth Branagh, Jamie Dornan, Michelle Yeoh, Kelly Reilly, Tina Fey, Riccardo Scamarico

2023-11-01, Paw Patrol: Storfilmen

1 tim 32 min - Barntillåten

Visa mer

Biljettpris: 80 kr

 • Familjefilm
 • Animerad film
 • Äventyr
När en magisk meteor kraschlandar i Äventyrsstaden, får PAW Patrol-valparna superkrafter, och förvandlas till MÄKTIGA VALPAR! För Skye, den minsta medlemmen i teamet, är hennes nya krafter en dröm som blivit sann. Men allt förändras när valparnas ärkefiende borgmästaren Överdängare rymmer ur fängelset och slår sig ihop med en galen vetenskapsman för att stjäla superkrafterna. Äventyrsstadens öde står på spel. De mäktiga valparna måste stoppa superskurkarna innan det är för sent, och Skye kommer att få lära sig att även en liten valp kan göra stor skillnad.
Regi - Cal Brunker

2023-10-29, Min enastående mamma

1 tim 37 min - Från 7 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • drama
1970-talets Rom: en tid för stor social och kulturell förändring. Familjen Borghetti har precis flyttat in i ett av de nybyggda lägenhetshusen i staden. Trots de vackra vyerna av Rom, från deras lägenhet på högsta våningen, så har familjen glidit ifrån varandra. Föräldrarna Clara och Felice är inte kära i varandra längre men klarar inte av att lämna varandra. Clara finner tröst mot sin ensamhet i kärleken till sina tre barn. Det äldsta barnet, Adriana, har utnyttjat sin anonymitet i det nya området för att med flit presentera sig själv som pojke till grannarna, vilket påskyndar familjerelationernas förfall.
Regi - Emanuele Crialese
Språk - Italienska
I rollerna: Penélope Cruz, Luana Giuliani, Vincenzo Amato, Patrizio Francioni, Maria Chiara Goretti m fl.

2023-10-22, Klassiska barnfilmer

0 tim 45 min - Barntillåten

Visa mer

Biljettpris: 80 kr

 • barnfilm
Folkets Bio presenterar POJ svenska klassiker.
Kalle har ett träd som han kallar sitt eget. Han ligger däruppe och drömmer och fantiserar om allt möjligt ... och om Emma. Kalles klätterträd är en tecknad filmserie som visats i många länder.
Ragnar jobbar på kontor. Han fyller 33 i maj, och ju mer han tänker på det ju yngre vill han bli, för han är faktiskt Farbrorn som inte vill va' stor.
"Hur kommer det sig", tänker Herr Bohm, "att en sill inte kan leva på land? Kan det vara så att fiskar lever i vatten mest av gammal vana...?"
Magister Flykt han tappar tråden, det ska ni snart få se. Visst blir lite det rörigt ett tag men vad gör det ...? Fyra berättelser i ett filmpaket med svensk tecknad barnfilm när den är som allra bäst.
Regi - Olof Landström, Peter Cohen
I rollerna: Gösta Ekman, Toivo Pawlo
Från Barntillåten, Barnfilm - 45 min

2023-10-20, Pride

2 tim 0 min - Från 7 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • komedi
Brittiskt lyckopiller av finaste märke! 1984, den brittiska gruvstrejken har dragit ut på tiden. För arbetarna i den Walesiska byn Dulais börjar det ekonomiska läget bli desperat. Men lösningen kommer från oväntat håll. Ett gäng Londonbaserade gay-aktivister bestämmer sig för att hjälpa till och årets charmigaste kulturkrock är ett faktum. Matthew Warchus balanserar skickligt mellan feel-good-genrens fällor och levererar en genuint brittisk historia, fylld av både energi och värme. Matthew Warchus (f. 1966) är en av Storbritanniens främsta och mest prisade teaterregissörer. 2014 efterträdde han Kevin Spacey som ny konstnärlig ledare för The Old Vic i London. Inom film har det blivit en långfilm tidigare, Simpatico från 1999, med Nick Nolte, Sharon Stone och Jeff Bridges. Hans återkomst till vita duken, Pride, har hyllats stort, bland annat på Cannes filmfestival. Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West och Paddy Considine i en hjärtevärmare inspirerad av verkliga händelser. Distributör: TriArt Film
Regi: Matthew Warchus
Språk: Engelska
I rollerna: Bill Nighy, Imelda Staunton, Paddy Considine, Dominic West

2023-10-15, Tillsammans 99

1 tim 55 min - Från 7 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • Drama
 • komedi
TILLSAMMANS 99 följer kollektivet; Göran, Lena, Lasse, Klasse och de andra, under ett dygn då de återförenas i skratt, tårar, bråk, olösta konflikter, nostalgi. TILLSAMMANS 99 är en film som vill beröra och rycka med biopubliken med sin humor, glädje och även sorg. En komedi och en allvarlig berättelse om tidens gång och om hur det är att leva.
Regi: Lukas Moodysson
Språk: Svenska

2023-10-08, Indiana Jones and the Dial of Destiny

2 tim 34 min - Från 11 år

Visa mer

Biljettpris: 120 kr

 • Action
Harrison Ford är tillbaka i rollen som den legendariska hjältearkeologen i denna femte film i den berömda serien. I rollerna ser vi förutom Ford Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Antonio Banderas (Smärta och ära), John Rhys-Davies (Jakten på den försvunna skatten), Shaunette Renee Wilson (Black Panther), Thomas Kretschmann (Das boot), Toby Jones (Jurassic World: Fallen Kingdom), Boyd Holbrook (Logan), Oliver Richters (Black Widow), Ethann Isidore (Mortel) och Mads Mikkelsen (Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter).
Filmen är regisserad av James Mangold (Le Mans '66, Logan) och producerad av Kathleen Kennedy, Frank Marshall och Simon Emanuel, med Steven Spielberg och George Lucas som exekutiva producenter. John Williams, som har tonsatt varje Indy-äventyr sedan den ursprungliga "Jakten på den försvunna skatten" år 1981 har återigen komponerat filmmusiken.
Regi: James Mangold
Språk: Engelska
I rollerna: Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Shaunette Renee Wilson, Boyd Holbrook