Saga bio

Saga bio Ödeshög drivs genom Kulturföreningen Saga. Det krävs inget medlemskap för att besöka Bion.

Vill du få Nyhetsbrev via mejl? Skicka din mejladress till bio @ sagakulturhus punkt se

 

Aktuella Filmer

 • Drama

2021-12-12 kl 18:30, Benedetta

1 tim 31 min

Från 15 år

Det är 1600-tal och pesten härjar i Italien. Nunnenovisen Benedetta ser visioner av Jesus, något som både skrämmer och inspirerar den allestädes närvarande katolska kyrkan. Själv tar hon tillfället i akt att leva ut sina begär efter makt och sexuell tillfredställelse.
– Jag läste en bok om denna sanna berättelse, och kände att det kunde bli en film. Den utspelas under en tid då det var otänkbart att kärlek mellan kvinnor kunde existera, säger regissören Paul Verhoeven när han möter pressen under Cannesfestivalen.
Regi: Paul Verhoeven
Originalspråk: Franska

Biljettpris: 100 kr

 • Drama
 • Krig
 • historisk

Kontrastfilm - Ni som önskar är välkomna att stanna på fika och eftersamtal. Vi bjuder.

2021-12-15 kl 18:30, Quo Vandis, Aida?

1 tim 41 min

Från 15 år

Bosnien, juli 1995. Aida är översättare för FN i den lilla staden Srebrenica. När den serbiska armén övertar staden söker tusentals medborgare skydd i FN-lägret, bland dem Aidas man och två söner. Alla får inte plats och situationen blir alltmer kaotisk. Från sin position som tolk åt ledningen hör och ser hon vad som är på väg att hända. Men hur långt kan hon gå för att rädda sin egen familj?
Regi: Jasmila Zbanic
Språk: Bosniska, Engelska, Kroatiska, Serbiska

Biljettpris: 100 kr

 • Drama
 • komedi

2021-12-19 kl 18:30, Världens värsta människa

2 tim 7 min

Från 7 år

Den avslutande delen av Joachim Triers Oslo-trilogi (Reprise & Oslo, 31 augusti) följer en kvinna genom romantiska relationer, vänskap, karriär och familj. En film om kärlek och att finna mening.
Julie fyller snart 30 år och hennes liv är en enda stor röra. Hon har kastat bort sin talang och hennes äldre pojkvän, Aksel – en framgångsrik serietecknare – vill att de ska stadga sig och skaffa familj. När hon en kväll smyger sig in på en fest träffar den yngre och charmiga Eivind. Hon gör slut med Aksel och kastar sig in i ett nytt förhållande i hopp om att få nytt perspektiv på livet. Men hon kommer snart att inse att vissa livsval redan ligger bakom henne.
Regi: Joachim Trier
Språk: Norska

Biljettpris: 100 kr

 • Animerat
 • äventyr
 • komedi
 • familj

2021-12-26 kl 15:00, Encanto

1 tim 41 min

Från 7 år

Högt upp i bergen i Colombia finns en förtrollad plats kallad Encanto. Här, i ett magisk hus, bor den extraordinära familjen Madrigal där alla bär på fantastiska förmågor. Förutom Mirabel.
Regi: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith
Språk: Svenska
Svenska röster:
Sandra Kassman, Astrid Assefa, Rennie Mirro, Camilo Ge Bresky, Daniela Sörensen, Hanna Hedlund, Anna Sahlene, Stran Cetin, Pablo Cepeda, Tousin "Tusse" Chiza, Hugo Bergström, Hilda Henze, Danilo Bejarano, Kajsa Ernst, Tuva Skarby

Biljettpris: 80 kr

 • Drama

2021-12-26 kl 18:30, Utvandrarna

Ej granskad

Hemma på gården i Småland ser Kristina och Karl Oskar hur livet sinar. I väst, över det stora havet, hörs berättelser om en ny värld. Om en chans att börja om. Om chansen till ett nytt bättre liv. Ett hopp tänds och Kristina och Karl Oskar lämnar Sverige och beger sig på en resa utan återvändo.
Filmen är baserad på Vilhelm Mobergs folkära bokserie.
Regi: Erik Poppe
Språk: Svenska, Engelska
Skådespelare: Lisa Carlehed, Gustaf Skarsgård, Tove Lo, Sofia Helin

Biljettpris: 100 kr

Visade Filmer

2021-12-05, Ombergs julsaga

1 tim 30 min - Barntillåten

Visa mer

Biljettpris: 50 kr

 • Äventyr
 • Omberg
 • Hästholmen
Äntligen har Ombergs Julsaga blivit biofilm! Kom och se den spännande berättelsen med lokala skådespelare och magiska vyer under Saga Kulturhus Julmarknad 5 december. Två visningar: kl 15 och kl 18. (Obs tiden!)
Ombergs julsaga handlar om den lilla orten Hästholmen som är belägen vid det mytomspunna berget Omberg. Enligt myten regerar dimmornas drottning Omma på berget sedan urminnes tider. Det sägs att troll och jättar ska ha härjat där, och trots att det var för längesen så berättas sagorna än. Lokalbon Björn Hanell har länge sökt svaret på gåtan och den här julen finner han något som kan förklara det som förbryllat Hästholmaborna i otaliga generationer. Samtidigt sker mystiska försvinnanden och en kuslig typ med onda avsikter dyker upp i byn. För de vuxna är julhetsen igång, med julstök och förberedelserna inför den stora gröttävling som går av stapeln strax före jul. Barnen Tom och Stella ser vad som håller på att hända, men de vuxna lyssnar inte, de har inte tid. Äventyret kallar och tillsammans gör de allt i sin makt för att rädda Omberg.
En produktion av Charlotta Bendz och Ola Persson.

2021-11-28, I väntan på frihet

1 tim 45 min - Från 7 år

Visa mer

Biljettpris: 100 kr

 • Drama
 • Komedi
Skådespelaren Etienne lyckas få igenom drömprojektet att starta en teatergrupp på ett fängelse. Han vill sätta upp I väntan på Godot med fångarna. När uppsättningen blir en succé får det ovanliga kompaniet lov att ta ut pjäsen på turné utanför fängelsemurarna. Men kan fångarna hålla sig i skinnet hela vägen tillbaka? I väntan på frihet är baserad på den sanna berättelsen om svenske regissören Jan Jönsons arbete med interner på Kumlaanstalten.
I rollerna: Kad Merad, David Ayala, Lamine Cissokho
Regi - Emmanuel Courcol
Originaltitel - Un triomphe
Premiärdatum - 2021-10-08
Distributör - NonStop Entertainment AB

2021-11-27, The last duel

2 tim 32 min - Från 15 år

Visa mer

Biljettpris: 100 kr

 • Lördag
 • drama
 • krig
 • historisk
En berättelse om svek och hämnd under det hänsynslösa 1300-talets Frankrike.
Historien fokuseras på en man som återvänder hem från kriget och upptäcker att hans fru blivit våldtagen av hans vän. Ingen tror på kvinnan och soldaten vädjar därför till kungen om att få tillåtelse att duellera mot våldtäktsmannen, som då blir den sista lagliga duellen i Frankrike.
I rollerna:
Adam Driver, Jodie Comer, Matt Damon, Ben Affleck
Regi: Ridley Scott
Språk: Engelska

Kontrastfilm

2021-11-17, Imorgon hela världen

1 tim 51 min - Från 11 år

Visa mer

Biljettpris: 100 kr

 • drama
20-åriga Luisa ska börja studera juridik och lämnar sitt borgerliga överklasshem för ett antifascistiskt kollektiv i Mannheim. Högerextremismen är på frammarsch och hon är fast besluten att göra allt hon kan för att stoppa den. Men vilka metoder är de rätta? Påverkad av attraktionen till den sexige kämpen Alfa dras Luisa till den militanta falangen. Striderna blir allt hårdare och till slut inser Luisa att hon måste hitta tillbaka till sin egen övertygelse.
Regi: Julia von Heinz

2021-11-14, Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

1 tim 44 min - Barntillåten

Visa mer

Biljettpris: 80 kr

 • komedi
 • drama
 • familjefilm
Berättelsen handlar om 14-åriga Karl-Bertil, som är varuhusdirektör Tyko Jonssons son. Hans utstakade väg i livet är att bli som sin far. Men Karl-Bertils hjälte är Robin Hood.
'Filmen är en dramatiserad bearbetning av Tage Danielssons berättelse, som genom den tecknade kortfilmen "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" från 1975 i regi av Per Åhlin och manus av Tage Danielsson, blivit en av Sveriges folkkäraste julsagor och har visats i SVT på julafton sedan dess.

Premiär 12 november

2021-11-14, Coda

1 tim 51 min - Barntillåten

Visa mer

Biljettpris: 100 kr

 • Drama
 • körklubb
 • musikskola
Sjuttonåriga Ruby (Emilia Jones) är den enda hörande medlemmen i en döv familj - en CODA, ett barn till döva vuxna (Children of Deaf Adults). Hennes liv kretsar kring att fungera som tolk för sina föräldrar och arbeta på familjens fiskebåt varje dag före skolan med sin far och storebror . Men när Ruby går med i gymnasiets körklubb upptäcker hon att hon älskar att sjunga och snart har hon en duettpartner i skolkamraten Miles. Uppmuntrad av hennes entusiastiska och kärleksfulla körledare ansöker hon till en prestigefylld musikskola. Men Ruby känner sig sliten mellan de skyldigheter hon känner för sin familj och strävan efter sina egna drömmar.
Regi: Sian Heder

2021-11-07, Pig

1 tim 32 min - Från 15 år

Visa mer

Biljettpris: 100 kr

 • Drama
 • Thiller
En enstörig tryffeljägare lämnar tryggheten i Oregons vildmarker för att söka upp den stadsbo som stulit hans tryffelgris. I Portland finns både den han söker, och det brokiga förflutna han helst vill glömma. Nicolas Cage har prisats för sin känsliga skådespelarinsats i denna ovanliga gastro-thriller.
Regi: Michael Sarnoski

2021-11-03, Croodarna 2: En ny tid

1 tim 35 min - Från 7 år

Visa mer

Biljettpris: 0 kr

 • Äventyr
 • höstlovsfilm
 • Ödeshögs kommun bjuder på filmen!
Croodarna har överlevt mängder av faror och katastrofer, från livsfarliga förhistoriska odjur till att se sin dotter bli vanvettigt förälskad i en ny pojkvän. Men nu står de inför något som verkligen kommer att skaka om deras flock ordentligt och få dem att omvärdera allt de hittills trott om världen: en annan familj.
Croodarna behöver en ny plats att bo på. Så den första förhistoriska familjen ger sig ut i världen, på jakt efter en säkrare plats att kalla sitt hem.

2021-10-31, Gagarine

1 tim 35 min - Från 11 år

Visa mer

Biljettpris: 100 kr

 • Dokumentär
 • drama
I höghuset i miljonprogramsområdet Cité Gagarine utanför Paris, drömmer 16-årige Yuri om att bli austronaut. Övergiven av sina föräldrar har bostadsområdet och människorna som befolkar det blivit hans familj. När det uppdagas att hela området ska rivas väcker det starkt motstånd. En efter en tvingas de ut ur sina lägenheter men Yuri kommer inte ut. Besatt av sin kärlek till rymden har han ett alldeles särskilt sätt att göra motstånd och när invånarna samlas för att protestera slås de av häpnad. Filmen spelades in när husen revs och är gjord i nära samarbete med de som tvingades se på när deras hem jämnades med marken.
I rollerna:
Alseni Bathily, Lyna Khoudri, Jamil McCraven
Regi - Fanny Liatard, Jérémy Trouilh

2021-10-24, Ainbo: Amazonas väktare

1 tim 24 min - Från 7 år

Visa mer

Biljettpris: 80 kr

 • äventyr
 • komedi
 • familj
 • animerat
"Ainbo: Amazonas väktare" är berättelsen om en ung flicka som föddes och växte upp i den djupaste djungeln i Amazonas. En dag upptäcker hon att hennes hemland hotas och inser att det finns andra människor i världen förutom hennes folk. Med hjälp av hennes andliga guider, den magra armadillon "Dillo" och den tunga tapiren "Vaca", ger hon sig ut på en resa för att söka hjälp från Amazonas mest kraftfulla modersjäl, den enorma sköldpaddan “Motelo Mama”. Hon kämpar för att rädda sitt paradis mot girighet, exploatering och olaglig guldbrytning. Ainbo måste stoppa förstörelsen och den hotande ondskan av "Yacaruna", den mörkaste demonen som lever i Amazonas. Guidad av sin mors ande är Ainbo fast besluten att rädda sitt land och sitt folk innan det är för sent.